Rýžovým sirupem jsme nahradili sirup z agáve

Rubrika: Novinky

Potravinových novinek každým dnem přibývá. My však nejdeme směrem používat a konzumovat neuvěřitelné „superfoods“, ale spíše osvědčené a léty prověřené potraviny. A samozřejmě, že potraviny, které mají blízko k našemu regionu. Rozhodnutí, že nechceme sladit Naše kaše bílým cukrem bylo jasné hned u prvního vaření. Sladíme ingredincemi, které nejsou jen „prázdnou“ sladkou chutí plnou energie, ale mají navíc vitamíny, vlákninu, minerální látky a další živiny. Náš obecný názor na slazení je: sladit méně a nejlépe ovocem a sirupy či slady. Naše kaše si razí cestu po bezlepkové trase a tudíž veškeré slady nemůžeme použít. A tak nám zbývá ovoce a sirupy. Ovoce používáme kde to jen jde, avšak do Kokočoko snu se nám jablečný mošt či datle úplně nehodí, jelikož by byla změněna výrazně chuť. Takže nám zbývá požadavek na neutrální sladidlo. Před dvěma lety byl jasnou volbou sirup z agáve. Ale i léta na trhu zabydlený sirup z agáve u nás začal ztrácet na oblibě. Naše rozhodnutí vyměnit ho napamohlo také přečtení článku od paní Margit Slimákové, ta se o stravování zajímá komplexně a proto jejím úvahám a názorům věříme. Konečně jsme tedy mohli sáhnout po lepším a zdravějším sladidlu – rýžovém sirupu. A máme radost! Stojí za to!

IMG_1211IMG_0951

Obrázek napovídá, že i u Pouťové došlo ke změně. Medu je málo. Nám došly veškeré zásoby a naši oblíbení včelaři med zatím nemají. Přírodě neporučíme a tak musíme ustoupit. Tudíž jsme český med v kukuřičné krupici nahradili rýžovým sirupem. A navíc, teď je Pouťová stoprocentně VEGAN friendly. Protože med je z rostlin, ale většinu práce odmakají včeli… Každopádně závěr bychom rádi předali sladkou zkušenost a radu: Slaďte méně a méně a pestře. D&J Jak sladit méně a zdravěji? (video 2:50) Margit.TV