fbpx

Řepkový olej jsme konečně a moc rádi zařadili do našeho jídelníčku. A vašeho také! Dlouho jsem si říkali, že používat na všechno jen olivový olej je dost jednotvárné a navíc trošku mimo lokalitu. A navíc pestrost v jídelníčku je jednou z našich hlavních zásad. Ve studené kuchyni používáme doma různé oleje – dýňový, makový, z vlašských ořechů… Ale v teplé kuchyni to byl […]

Vítáme jaro! Klasickou „lahůdku z Orientu“ z cizrny a sezamové pasty, jsme osvěžili pažitkou, která se nám v květináčích zazelenala jako první. Chuť jsme vyladili ještě extra panenským olivovým olejem, kurkumou a umeoctem. Samozřejmostí je pro nás, že ingredience jsou té nejvyšší kvality. Stále jsou Naše pomazánky bez chemie, sóji, lepku a jsou veganské. To je nás standart :-) Složení: 80 % vařená […]

Jaro klepe na dveře a běda všem, kdo mu neotevřou řádně detoxikováni! Návody „jak na to“ na nás pomrkávají ze všech koutů. Pojďme ten jarní detox ale pojmout trošku od podstaty. Vezměme to jako trénink vlastní vůle. Proč? Protože všechny tyhle jarní očisty mají původ ve čtyřicetidenním předvelikonočním půstu (ten nám letos začal 10. února, takže jsme teď už za […]

Luštěniny do každé rodiny! Společně ukažme světu, že luštěniny jsou fajn. Kdo terpve s luštěninami začíná, tak mu nejvíce budou  chutnat v luštěninových pomazánkách. Takže soutěžte a posílejte fotky svých svačin! Těšíme se na barevné fotografie, u kterých se nám budou sbíhat sliny. Podmínkou je, že v hlavní roli bude vidět nějaká Naše Pomazánka. Fotografie sdílejte na našem Facebooku či […]

Kdo si potřebuje počítat přijmy sacharidů, tuků a bílkovin, tak nyní má od nás podklady. Jak jsme již zmiňovali v článku Energetické hodnoty, nečekejte žádnou bombu!, že analýza z certifikované laboratoře je velice nákladná, abych mohli uvádět výživové hodnoty a že raději než čísla na obalech studujeme složení a původ potravin, tak jsme vyslyšeli vaše hlasy a rozhodli se uvádět složení Našich […]

Vážení milovníci kaší, jsme moc rádi, že si opakovaně k snídani či svačině pochutnáváte na Našich kaších. A také nás těší, že si mažate či zeleninu máčíte v pomazánkách, které jsou pěkně husté, stejně jako Naše kaše :-) Díky moc za krásný rok 2015 a těšíme se, co nám přinese rok 2016. Třeba datum 16. 1. 2016 je moc pěkné… :-) […]

Tři novinky v kostce: hustý ČokoMls, krémová Dýňová a rozloučení s Exotem. Od 8.8. jsme nahradili hustou Datelu ještě hustším ČokoMlsem. V Datele jsme používali lískové oříšky a ty jsou pro některé alergenem a tak jsme je nahradili praženými slunečnicovými semínky. A to je pecka! Takže teď si ČokoMls může dopřát každý a užít si chuť, která je díky praženým semínkům neodolatelná. Nám […]

Aktualizace: Vyhlášené jediné první místo, jsme sice neobsadili, ale zkušenosti jsme získali veliké. Děkujeme všem za podporu!  Pod hashtagem #NaseKaseNaCesteZaZlatouVareckou najdete spusty fotek či videí. Aktualizace 23.9.2015: Jedeme do Skotska! Velké DÍKY všem, kteří nám pomohli získat finance. Hurá! A teď nás čeká boj o zlato! Sledujte nás… :-) Aktualizace 13.9.2015: Potřebný obnos se již nastřádal! Wau! Avšak stále […]

Naše kaše už existují celé dva roky. A my jsme neskutečně šťastní, že přibývá lidí, kteří si vybírají poctivé a opravdové jídlo. A že můžeme slavit druhé narozeniny! Před dvěma lety nás na Apetit piknik 2013 vybrali a omylem šoupli rovnou do kategorie Profesionálové. Šok! Již to nešlo změnit a my natěšení, ale nervózní, abychom vše stihli (od hygieny, živnosťáku, […]

Sen se nám splnil! Měli jsme možnost ukázat českému národu, že čerstvá kaše je boží. Instantní směsi nejsou potřeba. Kaši z opravdových potravin si zvládnete připravit za pár minut. A to se vyplatí. A chuťově je to nesrovnatelné. O recepty, tipy a triky jsme se rozpovídali v pořadu Dobré ráno České televize: 1. vstup Proč snídat kaše? 2. vstup Pohanková kaše […]