Barion Pixel Naše kaše — O nás

O nás

Jsme Jana a David a milujeme snídaně

Naše kaše jsou mladou rodinnou mini-manufakturou sídlící na břehu řeky Berounky. My dva, Jana a David, nedáme dopustit na zdravé a poctivé jídlo bez zbytečných vycpávek. Proto jsme vytvořili vlastní značku
usnadňujeme cestu ke zdravému jídelníčku i svým zákazníkům.
Díky tomu můžete rychle a zdravě snídat nebo svačit i vy. 

Poprvé jsme představili Naše kaše před zákazníky v roce 2013 na legen-dárním Apetit pikniku. Hlavní myšlenka je dodnes úplně stejná jako tenkrát před lety. Touhu ukázat lidem kouzlo jáhel, pohanky a jiných opomíjených obilovin a vnést čerstvý vítr do běžných jídelníčků, ve kterých je často „přepšenicováno a přecukrováno“. Na Apetit pikniku se tenkrát vyprodalo vše a díky ohlasům jsme zjistili, že kouzlu všeho toho „zrní“ by lidé moc rádi podlehli, ale často bohužel neví jak si s ním v kuchyni poradit.
Od té doby s velkou láskou a pečlivostí vymýšlíme nové a nové dobroty, které dokazují, jak se dá v kuchyni se všemi těmi poklady z regálů zdravé výživy kouzlit. Dnes už nečarujeme jen s obilovinami, ale také s luštěninami a nejrůznějšími semínky.

Jana a David ve skoku Apetit Piknik 2014

Naše touha byla od začátku nejen prodávat, ale také inspirovat, a proto jsme v roce 2017 vydali kuchařku Naše hustý kaše, kde najdete nejen recepty, ale také plno praktických tipů a vychytávek. 
Naše kaše nejsou dnes už jen Jana s Davidem, ale i Emilka a Rozinka,
což jsou naše dcerky. A tak můžeme zkoušet, jak lásku k poctivému jídlu předávat dětem a jaké zdravé dobroty nabízet právě jim.

2013: vznikly Naše kaše, vyprodaný stánek na Apetit pikniku
2014: nové produkty: luštěninové pomazánky
2015: reprezentace ČR na Světovém mistrovství světa ve vaření kaše
2016: snídaňová novinka: horká čerstvá kaše na farmářských trzích
2017: Naše hustý kaše, kuchařka
2018: příprava a rekonstrukce nové provozovny
2019: Certifikace BIO výroby, skleněné vratné obaly
2020: nové produkty: jedinečné pečené granoly a kaše Hrnečku, vař!


Krátké příběhy


Apetit piknik 2013
Přihlásili jsme se na Apetit piknik 2013, statečně si stoupli do našeho prvního balónky ozdobeného kašostánku a čekali, co se bude dít. A děly se úžasné věci. Všechno jsme vyprodali a navíc jsme nesčetněkrát dostali otázku, kdepak jsou ty Naše kaše vlastně běžně k dostání. A protože tou dobou se v Praze začaly otevírat první farmářské prodejny, zkusili jsme kaše nabídnout tam. A ono to vyšlo. Pak přišly další a další prodejny zaměřené na zdravé jídlo a taky farmářské trhy a naše krabičky se začaly pravidelně kutálet k zákazníkům…

Snídaně je základ!
Když tělo hned po ránu pohýčkáte něčím pořádným a poctivým, odvděčí se vám! No a když to naopak ráno odfláknete, veze se to s vámi celý den.
A tak jsme čím dál častěji vítali v kuchyni jáhly, pohanku a další opomíjené skvosty a dochucovali je jen ovocem, ořechy nebo semínky. A všechno to chutnalo skvěle – a to nejen nám, ale i všem návštěvám z řad rodiny nebo kamarádů.
Nepotřebovali jsme žádné polotovary, žádný bílý cukr a dokonce ani žádné živočišné produkty. A navíc jsme najednou byli plní energie a tak nějak celkově mnohem spokojenější a šťastnější. No fakt! Nevěříte? Nevadí, právě proto jsme ty kaše začali balit do krabiček, abyste to mohli zkusit taky…

Naše kaše naslano – pomazánky
Inspirace pro prodej luštěninových pomazánek byla nabídka v obchodech se zdravou výživou. Některé prodávané nám celkem chutnaly, ale nelíbilo se nám moc jejich složení. Téměř ve všech totiž byla sója nebo nějaký sójový produkt. A i když je sója často vychvalována do aleluja, nám nikdo nevymluví, že všeho moc škodí a ve světě zdravojedlíků, veganů
a vegetariánu je krapet přesójováno. A protože jsme si doma připravovali vlastní humus z cizrny a rádi jej dochucovali nejrůznějšími bylinkami nebo zeleninou, řekli jsme si, že by to stejně mohlo fungovat i s jakoukoliv jinou luštěninou. A taky, že ano! Kdy naposled jste měli na talíři hrách či čočku? My v podobě pomazánky každý den!
Hodí se skvěle k pečivu místo klasických pomazánek nebo si je dejte jako dip se zeleninou (doporučujeme mrkev, okurku, řapíkatý celer nebo mladou cuketu). Říká se, že luštěniny jsou potravinou budoucnosti a přitom to s jejich spotřebou v Česku není žádná sláva. Tak šup šup, ať tu spotřebu trošku zvedneme…

A samozřejmě nekončíme, stále vymýšlíme novinky, unikátní receptury… vše najdete v našem e-shopu.


Srdečně zdraví Jana a David Borozidisovi, NAŠE KAŠE rodinná BIO manufaktura